Ajutor de 15.000 EURO pentru micii fermieri – Detalii de ULTIMĂ ORĂ de la AFIR

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru micii fermieri pe submăsura 6.3 a început în data de 27 august, iar proiectele continuă să fie înregistrate la AFIR. Potrivit contorului oficial AFIR, până la această dată mai bine de 800 de fermieri au depus cererile de finanțare.

Fondurile disponibile pentru submăsura 6.3 sunt de 87 de milioane de euro, dintre care 26,1 milioane de euro pentru zona montană. Suma maximă pe care poate să o obțină un fermier este de 15.000 euro/fermă.

Potrivit datelor oficiale AFIR, până la această oră au fost depuse 525 de proiecte pentru zona montană, în valoare totală de 7.875.000 euro, și 345 de cereri pentru zona normală, în valoare totală de 5.175.000 euro.

Sesiunea de depunere se încheie în data de 26 noiembrie 2021, ora 16:00.

Pentru a putea accesa submăsura 6.3, exploataţia agricolă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii obligatorii:

  • are o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 – 11.999 S.O. (valoare producţie standard)
  • este înregistrată cu cel puțin 24 de luni înainte de solicitarea sprijinului, în Registrul Unic de Identificare – APIA și/ sau în Registrul Național al Exploatațiilor – ANSVSA, ANZ, sau la Primărie în Registrul agricol, de către solicitant:
    • în nume propriu (persoană fizică) sau
    • sub forma de organizare eligibilă pentru accesarea sprijinului prin submăsura 6.3.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole