Ajutoarele de CRIZĂ pentru crescătorii de animale! Informații de ULTIMĂ ORĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește până la data de 12 mai cererile de plată pentru noile ajutoare de criză pentru crescătorii de animale din sectoarele bovin, suin și avicol.

Potrivit informațiilor dezvăluite de directorul general APIA, Adrian Pintea, în exclusivitate pentru AGRO TV în emisiunea ”Agricultura la Raport”, cele mai multe cereri de plată au fost depuse de către fermierii din sectorul bovin.

”La data de 25 aprilie am lansat trei forme noi de sprijin pentru susținerea activității fermierilor în anul 2022, respectiv schema de ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor din sectorul bovin, schema de ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor din sectorul suin și schema de ajutor de stat pentru susținerea crescătorilor din sectorul avicol. Cererile de plată se depun până în 12 mai inclusiv, termenele sunt destul de scurte.

Până în prezent s-au depus 18.581 de cereri pentru sectorul bovin, 47 în sectorul avicol și 14 pentru sectorul suin. Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat este de 453.899.000 lei. Aceste fonduri au fost asigurate din bugetul de stat, suma fiind repartizată pentru toate cele trei scheme: 170 milioane lei pentru sectorul bovin, 167 milioane lei pentru sectorul suin și 116 milioane pentru sectorul avicol.

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordat per beneficiar nu depășește echivalentul în lei a 290.000 euro. (…) Plata acestui ajutor de stat se efectuează până în 30 iunie 2022”, a precizat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole