Ajutoare de stat de maximum 250.000 EURO pentru fermieri! Fuga la Ministerul Agriculturii!

Recent, Comisia Europeană a transmis o comunicare către statele membre ale Uniunii Europene, pe fondul războiului din Ucraina, prin care permite acordarea unor ajutoare de stat în valoare de maximum 250.000 de euro pentru sectoarele afectate de criză.

În emisiunea ”Agricultura Modernă” la AGRO TV, europarlamentarul Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, i-a îndemnat pe fermierii români să meargă la Ministerul Agriculturii și să negocieze pentru acordarea unor astfel de ajutoare de stat.

Potrivit eurodeputatei, rectificarea bugetară urmează să fie finalizată în jurul datei de 20 noiembrie, astfel că există posibilitatea identificării unor sume destinate ajutoarelor pentru fermieri.

”Din păcate, avem această situație înfiorătoare în Europa, dar ceea ce se întâmplă în sectorul nostru zootehnic este groaznic. Există această comunicare a Comisiei Europene, pe fondul războiului, în care a anunțat săptămâna trecută că permite acordarea de ajutoare de stat către fermierii care au fost afectați în această perioadă. Aceste ajutoare de stat care se pot ridica până la 250.000 de euro ar putea fi folosite de fermierii care nu mai pot produce din cauza prețurilor foarte mari la îngrășăminte, din cauza prețului la energie, etc.

Fiind însă vorba de ajutoare de stat, trebuie ca statul să aibă bani. Cred că cine ar vrea să poată folosi acești bani, ar trebui să meargă la Ministerul Agriculturii și să vină cu un proiect, pentru că există această rectificare bugetară care va fi în 20 noiembrie sau la sfârșitul lunii noiembrie, iar dacă sunt bani, s-ar putea aduce o sumă și către această zonă”, a precizat Carmen Avram pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole