Ai fermă de animale? Cum și când poți accesa fonduri europene prin AFIR

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) se pregătește să lanseze o multitudine de linii de finanțare pentru fermierii care vor să acceseze fonduri europene. Printre acestea se numără și o intervenție dedicată exclusiv crescătorilor de animale, prin care aceștia pot realiza investiții în ferme.

Linia de finanțare DR 20 vine cu un buget de aproape 225 milioane de euro, bani care vor fi împărțiți în mai multe componente distincte, în funcție de specificul fiecărei ferme. Astfel, fermele de bovine, suine, ovine, caprine, păsări de curte și păsări ouătoare vor beneficia de alocări financiare distincte pentru fiecare specie.

Finanțarea maximă care poate fi obținută de un fermier este de 300.000 de euro pentru simpla achiziție de utilaje, sau 2 milioane de euro pentru proiectele de investiții complexe. Intensitatea sprijinului din fonduri europene este de 65% din totalul cheltuielilor eligibile.

Potrivit calendarului estimativ publicat zilele trecute de AFIR, intervenția DR 20 urmează să fie lansată în intervalul 27-30 noiembrie 2023.

Mai multe detalii despre criteriile de selecție ale proiectelor pentru fiecare sector în parte puteți citi AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole