27 octombrie 2021 - 13:44

AGROPROIECT DE SUCCES. Ferma de vaci Baltata Romaneasca din jud. Covasna

Crescătorii de animale din Transilvania muncesc din greu pentru a-și dezvolta fermele. Investițiile în agricultură sunt mari, iar valorificarea producției le dă bătăi de cap oamenilor. O soluție eficientă pentru a obține prețuri mai bune la producția primară este procesarea. 

În cadrul noii ediții a emisiunii Agroproiect de Succes, realizatorul Ovidiu Ghinea a fost în vizită la fermele fraților Costea din județul Covasna. Aceștia au mizat pe Bălțata Românească și rezultatele in ferma n-au întârziat să apară.

Ferma a fost înființată în anul 2000. Atunci fermierii au importat 30 de juninci din Germania, Bavaria, iar apoi le-a înmulțit. 

„Acum ajung la un efectiv de aproape 300 de capete dintre care cam 110 sunt la muls, restul fiind tineret, juninci, viței… Plus o parte sunt masculii care acum în ultima perioadă, având un surplus de furaje, îi îngrășăm și-i vindem la firmele de export sau firmele din țară care le comercializează”, a povestit Nicolae Costea, crescător animale Covasna.

Mai multe detalii despre Ferma de vaci Baltata Romaneasca – proiectul de succes al fratilor Costea, din judetul Covasna, care dispune și de noi tehnologii, aflati in emisiunea Agroproiect de Succes.

Click pe video: