AgroMeteo: Ploile continuă. Cum se prezintă starea culturilor agricole

Meteorologii anunță ploi torențiale și descărcări electrice în toată țara, până miercuri dimineața la ora 10:00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Cu toate acestea, potrivit prognozei agrometeorologice emise de ANM, există în continuare regiuni unde seceta pedologică persistă. ”În cultura grâului de toamnă, conținutul de apă pe profilul de sol 0-100 cm va prezenta valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată și local puternică, în Moldova, cea mai mare parte a Dobrogei și a Crișanei, local în centrul, sudul și estul Transilvaniei, nordul, nord-estul, sud-estul și estul Munteniei, nordul și nord-vestul Banatului”, informează meteorologii.

În ceea ce privește cultura de porumb, aprovizionarea cu apă în stratul de sol 0-50 cm se situează în limite normale în aproape toate regiunile țării. Izolat, în nordul și sudul Moldovei, sud-estul Dobrogei și nord-vestul Banatului va apărea fenomenul de secetă pedologică moderată.

Buletinul agrometeorologic complet poate fi consultat pe site-ul ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole