AgroMeteo: In ciuda vremii, deficitul de umiditate in culturi se mentine

Rezerva de umiditate in sol la culturile de grau si porumb ramane inca una scazuta si foarte scazuta, in majoritatea regiunilor tarii, se arata in ultima prognoza ANM.

Rezerva de umiditate la cultura de grau

Continutul de apa din sol pe adancimea 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se incadreaza in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si extrema, in Moldova, Dobrogea, Banat si Crisana, cea mai mare parte a Munteniei si Transilvaniei, local in centrul, estul si sudul Olteniei.

Rezerva de umiditate a solului prezinta valori satisfacatoare si apropiate de optim, in nordul, estul si sud-vestul Olteniei, izolat in nord-estul Munteniei si al Transilvaniei.

Rezerva de umiditate la cultura de porumb neirigat

In cultura neirigata de porumb, in stratul de sol 0-50 cm, se inregistreaza deficite de umiditate (seceta pedologica moderata, puternica si extrema), in Dobrogea, pe suprafete agricole extinse din Banat, nordul, local estul, centrul, vestul, sudul si sud-estul Moldovei, estul, centrul, sudul si sud-vestul Transilvaniei, vestul si sudul Crisanei, estul, izolat in sudul si sud-vestul Munteniei.

Gradul de aprovizionare cu apa al solului se situeaza in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in Maramures si Oltenia, pe suprafete agricole extinse din Muntenia, nordul, local in centrul si sudul Transilvaniei, estul, centrul, sudul si sud-vestul Moldovei, izolat nord-estul Banatului, vestul Crisanei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole