15 iunie 2021 - 07:38

AgriTecno – solutii naturale pentru cultura ardeiului

Ardeiul este cultivat pe suprafețe însemnate în România iar pe lângă folosirea hibrizilor noi, cu o productivitate ridicată, fermierii trebuie să ia în considerare calitatea producției, costurile dar și impactul asupra sănătății consumatorilor. În acest scop, folosirea biostimulatorilor naturali de la AgriTecno se dovedește a fi o strategie câștigătoare. 

Cu un conținut de macro și micro elemente, aminoacizi, polizaharide, acizi humici și extracte de alge, beneficiiile biostimulatorilor AgriTecno includ nu doar asigurarea unei producții mari ci și calitate: gust, culoare și păstrare mai bună după recoltare. În plus,  plantele se dezvoltă mai bine și sunt mai rezistente la stres datorat factorilor climatici sau bolilor si dăunătorilor.

În portofoliul AgriTecno găsim produse care pot ajuta în cazul unor probleme des întâlnite în cultura ardeiului: factorii de stres hidrici sau termici, dezvoltare slabă a sistemului radicular, o absorbție deficitară a elementelor nutritive, înflorire și legare defectuoasă , apariția putregaiului apical, calitatea fructelor și păstrarea acestora după recoltare.

Soluții pentru un sistem radicular bine dezvoltat.

De la semănat și până la transplantare recomandăm utilizarea biostimulatorului Tecamin Raiz pentru a ajuta plantele tinere să dezvolte un sistem radicular puternic, oferind un start bun pentru o cultură profitabilă. Versatil în ceea ce privește modul de utilizare, Tecamin Raiz se poate folosi la udarea răsadurilor dar și la îmbăierea rădăcinilor înainte de transplantare.

Pentru a stimula dezvoltarea radiculară și după transplantare, a sporii capacitatea de automenținere a fructelor pe plantă și de asemenea a activa și regenera activitatea microflorei din sol, recomandăm Agriful, un biostimulator radicular cu o concentrație mare de materie organică și acizi humici care se poate aplica pe toată perioada de vegetație și este certificat și pentru culturi ecologice. 

Soluții pentru înflorire și legare a fructelor

Pe lângă fosfor, bor și molibden, biostimulatorul foliar Tecamin Flower mai furnizează carbohidrați care susțin procesele de diviziune celulară în meristemele florale și ajută la formarea tubului de polen dar și aminoacizi cu rol în formarea unui polen de calitate. Aplicarea biostimulatorului Tecamin Flower duce la o îmbunatatire a înfloririi, reduce fenomenul de avortare a florilor și crește procentul de fructe legate. 

Soluții pentru prevenirea putregaiului apical

Putregaiul apical este o dereglare fiziologică care apare atunci când există o deficiență de calciu în fruct. Cauzele apariției putregaiului apical pot fi directe, atunci când există o lipsa de calciu în sol, dar mai frecvent întalnite sunt cauzele indirecte care duc la o asimilare deficitară a calciului: pH-ul solului, salinitatea solului, exces de azot, magneziu și potasiu în sol, stresul hidric (udări neregulate), temperaturi ridicate.

Putregaiul apical duce la pierderi financiare semnificative iar fermierii trebuie să acorde o atenție deosebită acestui aspect. Asigurarea unei cantități suficiente de apă și  aplicarea de Agriful la intervale de 10-15 zile pentru a menține un sistem radicular puternic și sănătos care să poată absorbi calciul din sol. Agriful se poate înlocui cu Agriful Antisal în cazul în care sunt probleme cu salinitatea solului.

Foliar putem aplica Tecamin Max pentru a crește rezistența plantelor la condiții de stres și pentru îmbunătățirea absorbției substanțelor în plantă și de asemenea Tecnokel Amino CaB, un biostimulator pe bază de calciu, bor și aminoacizi, formulat special pentru a controla disfuncțiile fiziologice asociate cu lipsa de calciu.

Soluții pentru calitatea fructelor și o păstrare mai bună după recoltare

Pentru ardei de o calitate excelentă, atât din punct de vedere al gustului, culorii, al conținutului de vitamine dar și din punct de vedere al păstrării după recoltare, recomandăm aplicări foliare în perioada coacerii fructelor cu biostimulatorul Tecamin Brix. Cu un conținut ridicat de potasiu, bor și extract de alge, Tecamin Brix  îmbunătățește capacitatea plantei de a sintetiza hormoni pentru coacere și reglează translocarea proteinelor și a zaharurilor în plantă.

Universal Group este unic importator al produselor AgriTecno în România iar produsele se regasesc in portofoliul partenerilor la nivel național.

Aplicând biostimulatori nu furnizam doar elemente nutriționale sau stimulăm metabolismul natural al plantelor ci facem un pas înainte –obținem legume sănătoase si gustoase.

  www.universalsem.ro              www.agritecno.es