Agricultura merge mână în mână cu digitalizarea. Studenții și masteranzii USV Iași vor primi peste 500 de tablete

Cine încă mai crede că între agricultură și digitalizare nu există nicio legătură sigur nu este un pământean al zilelor noastre. Mai ales când este vorba despre pregătirea viitorilor specialiști în științele agricole.

Peste 500 de studenți și masteranzi de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV, fosta USAMV Iași) vor primi tablete pentru a participa la cursuri, seminarii și alte activități on-line. În plus, vor fi achiziționate laptop-uri, sisteme all-in one, proiectoare, table interactive și alte echipamente IT, cu scopul îmbunătățirii procesului educațional în contextul digitalizării. Toate acestea vor fi posibile deoarece USV Iași a lansat proiectul „Îmbunătățirea Conținutului Digital și a Infrastructurii TIC în Domeniul E-Educație la nivelul USAMV Iași”, proiect finanțat prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, cu o valoare totală de 1.165.666,93 lei.

Beneficiarii proiectului de digitalizare trebuie să fie studenți sau masteranzi înmatriculați la Facultatea de Agricultură, sau la Facultatea de Horticultură, Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare sau la Facultatea de Medicină Veterinară și să beneficieze de burse sociale.

„Obiectivul general al proiectului nostru este de a asigura echipamentele, sustenabilitatea, mentenanța și suportul TIC necesar de la nivelul Universității de Științele Vieții din Iași în vederea desfășurării în condiții optime a procesului de învățământ on-line, în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă achiziționarea de echipamente IT pentru studenții care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale și burse sociale ocazionale. Aceștia vor fi sprijiniți cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, împreună cu dotarea cadrelor didactice universitare cu echipamente TIC, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al studenților cu profesorii și cu ceilalți studenți, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARSCoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice”, a declarat asist. univ. dr. Oana Coca, directorul proiectului.

În cadrul proiectului de digitalizare vor fi achiziționate 516 tablete pentru uz școlar cu acces la internet, 20 de laptopuri, 27 de sisteme All-in-one, 5 proiectoare, 5 ecrane de proiecție, 10 routere wireless, 15 table interactive, precum și un sistem de management pentru 578 de dispozitive.

Data finalizării proiectului de digitalizare este prevăzută pentru luna iulie 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole