20 ianuarie 2022 - 03:06

Agricultura, domeniu vital pentru atragerea noilor tehnologii in Romania

Agricultura și IT-ul sunt principalele segmente care pot atrage noile tehnologii în România, a declarat directorul general al companiei de consultanță Frames, Adrian Negrescu, pentru AGERPRES.

„Din sondajul pe care l-am făcut se pune foarte mare accent pe agricultură. România are din acest punct de vedere un potenţial mai mare faţă de alte ţări din regiune pentru că are terenurile care îi permit să funcţioneze şi să implementeze foarte repede această tehnologie. Deci, agricultura şi IT sunt principalele segmente care pot atrage noile tehnologii, industria aceasta bazată pe tehnologie de next level”, a declarat Negrescu.

Portivit acestuia, România este o țară cu potențial în agricultură, iar producțiile la cereale din ultimul timp au crescut foarte mult. De altfel, după cum ați putut afla de pe site-ul AGRO TV, România a depășit pragul de un miliard de euro la exporturile de produse agroalimentare către țările din afara Uniunii Europene, acestea fiind constituite, în mare parte, de cereale.

Negrescu mai afirmă că există deja un număr semnificativ de firme din sectorul agricol care funcționează pe segmentul de noi tehnologii. Acesta mai remarcă faptul că România poate adopta mult mai repede noile tehnologii față de țările din Occident, unde schimbarea are loc mult mai greu din cauza reticenței. În acest sens, Negrescu a oferit exemplul tehnologiei 5G, care se implementează mult mai rapid în România decât în alte țări, pentru că românii sunt mai deschiși la aceste evoluții.

Concluziile exprimate de Adrian Negrescu fac parte din Barometrul Academiei Industriale & Frames „Factory 4.0. Cum influenţează noile tehnologii economia românească”.