AGRICULTURA A INTRAT IN “ROTATIVA” PE GRUPE DE LUCRU LA CELE 29 DE DOSARE EUROPENE

În după-amiaza zilei de 9 ianuarie 2019, ministrul Petre Daea a convocat o videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și secretari de stat și directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a Președinției Consiliului UE.

Aceasta a avut ca scop analiza activității desfășurate până în prezent pe baza programului lunar, mai exact stadiul în care se află acestea în etapa premergătoare Consiliului AgriFish, care va avea loc in data de 28 ianuarie a.c.

Pe parcursul videoconferinței au fost abordate aspecte ce vizează procedurile ce trebuie urmate cu privire la Practicile Comerciale Neloiale și Regulamentul privind Băuturile Spirtoase. În cadrul Pachetului legislativ Politica Agricolă Comună – post 2020, s-au analizat: dosarul privind Planurile Strategice, Regulamentul nr.1306/2013 privind Finanțarea, Managementul și Monitorizarea PAC și Regulamentul 1308/2013 privind Organizarea Comună de piață a produselor agricole (OCP, precum și corespondența cu Secretariatul General al Consiliului.

Ministrul a prezentat agenda pentru perioada următoare. Astfel, s-a stabilit ca următoarea videoconferință să se desfășoare în data de 14 ianuarie 2019 pentru a analiza subiectele ce se vor afla pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Special pentru Agricultură (CSA).

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult