AGRICULTORII VASLUIENI POT FOLOSI ADEVERINTE TEMPORARE IN LOCUL ATESTATULUI DE PRODUCATOR

126

Primăriile care nu au intrat în posesia atestatelor de producător pot elibera adeverințe care să înlocuiască temporar documentele.

La cererea de plată pe care o depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, pentru acordarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, fermierii trebuie să atașeze atestatul de producător. Întrucât primăriile nu au primit noile atestate, cei care vor să beneficieze de acest tip de ajutor trebuie să solicite de la primărie o adeverință care să înlocuiască temporar documentul cu pricina.

Precizăm că este vorba de schema de ajutor de stat care se acordă anual în sectorul creșterii animalelor, conform Hotărârii Guvernului nr. 1179/2014. Suma alocată pentru 2018 este de 56.000.000 lei, din care 27.000.000 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine și ecvine, respectiv 29.000.000 lei pentru speciile ovine și caprine.

Crescătorii de animale, membri în asociații, primesc ajutor de stat de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice sau până la 70% din costurile aferente testelor efectuate de terți, sau în numele unor terți, pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului, cu excepția controalelor efectuate de proprietarul șeptelului și a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui.

Citește și
1 Comentariu
 1. Maria spune

  “Erbicide neconforme”… toate erbicidele sunt o otrava pentru organism. Toate chimicalele omoara omenirea si nimeni nu opreste acest genocit.
  Ne mai mira de ce apar tumorile, metalele grele care omoara creerul.
  Taranii nu mai stiu sa praseasca, vor productie mare folosind ingasamant chimic, gospodinele nu mai pun pentru iarna legume si fructe pentru ca avem “ proaspete” toata iarna…in supermarketuri… crima fratilor.
  La tv-uri numai emisiuni proaste … iti recomanda cum sa scapam de daunatori si ce chimicale sa mai folosim. Nimeni nu aminteste de folosirea substantelor biologice precum ceaiul de urzica, cafeaua, bicarbonatul etc.
  Banul… a orbit omenirea, iar omenirea dispare lent dar sigur.

Cmentariile sunt închise