AGRICULTORII DIN SĂLAJ, SFĂTUIȚI SĂ SOLICITE CERTIFICATE PENTRU PRODUSELE TRADIȚIONALE

Zeci de agricultori din Sălaj au fost  la un eveniment la care oficiali ai Ministrului Agriculturii şi ai autorităţilor locale i-au îndemnat să-şi certifice produsele tradiţionale la nivel naţional şi chiar european, pentru că judeţul este unul cu potenţial privind produse de calitate, ce merită certificate.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Potrivit datelor prezentate de Valentin Duca, directorul Direcţiei Agricole Sălaj, în acest moment, în judeţ, există înregistrate doar 12 produse tradiţionale, majoritatea din carne.

„În judeţul Sălaj, până în momentul de faţă, în 2017, avem înregistrate 12 produse tradiţionale, din care 10 din carne şi două pe alcool. Sperăm ca după acest simpozion numărul acestora să fie în creştere. (…) Am observat că mulţi dintre dumneavoastră, din Sălaj, aţi participat la multe expoziţii atât în ţară, cât şi în străinătate şi ar fi bine ca produsele dumneavoastră pe care le-aţi prezentat la acele expoziţii să aibă un certificat de produs tradiţional sau denumire de origine consacrată”, a precizat Valentin Duca.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

- Publicitate -

Acesta a adăugată că ar putea intra în categoria produselor de calitate certificată vinurile din zonele viticole Camăr, Carastelec sau Şimleu, zone recunoscute, care au produs vinuri şi şampanie de calitate şi care pot să intre la denumirea de origine consacrată.

Un alt pas ar fi ca aceste produse să fie înregistrate şi în comunitatea europeană, în acest moment România având doar patru produse înregistrate la nivelul Uniunii Europene, a subliniat sursa citată.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

„În judeţul Sălaj aveţi multe produse cu potenţial, eu le cunosc, de aceea am şi propus această întâlnire. Sper ca la următoare întâlnire să facem paşi concreţi în constituirea unui grup de iniţiativă, după ce identificăm împreună produse cu potenţial. Mesajul din partea Ministrului Agriculturii este de disponibilitate din toate punctele de vedere, susţinere fermă, vă suntem alături în toate demersurile”, a precizat, la rândul său, Ionuţ Diaconeasa, consilier al ministrului Agriculturii.

Prezent la întâlnirea de marţi, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, a menţionat faptul că produsele tradiţionale au dovedit, în timp, că sunt sănătoase şi au calităţi nutritive, potrivit AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole