AGRICULTORII AU SPART CU BÂTELE GEAMURILE A DOUĂ DUBIȚE DE POLIȚIE

Zeci de agricultori, veniți în principal din insula Creta, s-au ciocnit cu forțele de ordine în marja unei manifestații împotriva creșterii cotizațiilor sociale și a impozitelor pe veniturile lor, potrivit poliției, transmite AFP.

Aproximativ o mie de agriculturi s-au adunat pentru a manifesta în fața Ministerului Agriculturii, supravegheați de un dispozitiv important al forțelor de ordine, potrivit unei surse polițienești.

Incidentele au început când înalți oficiali ai ministerului au refuzat să aibă o întâlnire cu o delegație a manifestanților, conform presei elene.

„Unii agricultori au spart cu bâtele lor geamurile de la două dubițe ale poliției”, a precizat aceeași sursă.

În imaginile difuzate de televiziuni se vede cum grupuri de agricultori au aruncat cu pietre în polițiști și mașinile acestora.

Agriculturii cer retragerea noilor măsuri de austeritate, votate anul trecut de guvernul de stânga sub presiunea creditorilor internaționali — UE și FMI.

Aceste măsuri cuprind o reformă a securității sociale și a sistemului de taxe, care „ne privează de mijloacele de trai”, a spus Yannis Psarakis, agricultor.

Grecia se află pentru al optulea an consecutiv sub tutela creditorilor săi după izbucnirea crizei datoriilor și impunerea unor măsuri dure de austeritate în schimbul împrumuturilor internaționale.

Înalți reprezentanți ai creditorilor se află de săptămâna trecută la Atena pentru a negocia cu guvernul o nouă serie de măsuri pentru perioada de după încheierea programului actual, mai exact pentru 2019 și 2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole