28 octombrie 2021 - 13:54

Agricover Holding: liber la emiterea a sute de obligațiuni cu valoare mare

Cel mai imporant integrator în circuitul produselor și serviciilor din agricultură – Agricover Holding -, afacere controlată de Jabbar Kanani şi din acţionariatul căruia face parte şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ar fi primit undă verde pentru emiterea de obligațiuni.

Conform ZF care citează un document publicat în Monitorul Oficial, în acest caz este vorba despre emiterea a nu mai puțin de 800 de obligațiuni cu o valoare nominală fie 50.000 de euro fiecare, fie 250.000 lei, în funcţie de denominarea decisă de Consiliul de Administraţie.

Integratorul citat va emite obligaţiuni nominative, negarantate, neconvertibile, emise în formă dematerializată, cu o maturitate de maximum șapte ani şi o rată a cuponului ce va fi stabilită de către Consiliul de Administraţie în urma procesului de book building.

„Obligaţiunile vor fi plasate fără întocmirea unui prospect de ofertă publică, printr-un plasament privat, respectiv printr-o ofertă adresată: investitorilor calificaţi şi/sau unui număr mai mic de 150 de persoane fizice sau juridice”, se arată în Monitorul Oficial, conform sursei de presă citate.

Apoi, după încheierea plasamentului privat, obligaţiunile vor ajunge la cota bursei de la Bucureşti, respectiv pe segmentul principal.

În vara anului trecut, Agricover Holding, unul dintre cei mai mari jucători din agribusiness, a anunţat că a încheiat anul 2019 cu venituri consolidate de peste 1,65 miliarde de lei şi împrumuturi acordate în valoare de 1,88 miliarde de lei, obţinute din operaţiunile derulate prin subsidiarele sale: Agricover, Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş.

Agricover Holding îşi desfăşoară activitatea cu peste 1.050 de angajaţi şi deserveşte un portofoliu de peste 6.500 de clienţi fermieri, care exploatează peste 2,4 milioane de hectare de teren arabil la nivel naţional.

Sursă foto: Pixabay (caracter ilustrativ)