AGRICOVER – PARTENER PRINCIPAL LA CONFERINTA CARTOFULUI

Soluțiile financiare specializate pentru producătorii de cartofi si optimizarea profitabilitatii pe hectar – doua teme importante dezvoltate de liderii de la compania Agricover, la Conferinta Cartofului desfasurata la Poiana Brasov.

De remarcat ca, la acest eveniment unde Agricover a fost principalul partener, o atentie deosebiata s-a acordat schimburilor de experiență cu reprezentanți ai organizațiilor europene, dar și informațiilor legate de tendințele pietelor.

29bf26d0 c8a1 4e3c 8923 3743a6f04b27
Reporterul nostru special, Marius Milea, prezent la aceasta importanta conferinta, a stat de vorba cu cativa dintre actorii principali prezenti la eveniment.

 

Robert Rekkers director general Agricover Credit IFN
Robert Rekkers – director general Agricover Credit IFN

Robert Rekkers

Agricover Credit IFN suntem specialisti in a finanta fermieri. Cultivatorii de cartofi sunt un segment important pentru noi, este mare nevoie de finantare de produse de capital de lucru si investitie. Daca nu investim nu putem face progrese. Deja am vazut in ferme, scaderea suprafetelor cultivate cu cartofi. Trebuie sa investim, sa punem acolo accent pentru a oferi cartofi romanesti produsi in Romania, pentru consumatori. Si noi finantam aceste eforturi. Important este ca oferim finantare pentru depozite, pentru toate tipurile de amelioratori, pentru inputuri, pentru a produce cat mai mult. Suntem alaturi de fermieri.

Romulus Oprea presedinte Federatia Nationala a Cartofului din Romania
Romulus Oprea – președinte Federatia Nationala a Cartofului din Romania

Romulus Oprea

Importurile sunt omniprezente, iar din 2007 avem aceasta situatie. Este clar de ce din 2007, dar pana atunci cultura cartofului a fost o cultura profitabila, chiar foarte profitabila.

Reporter: Care ar fi solutia ca sa iesim din impas?

Romulus Oprea: In primul rand ar trebui sa fim si noi un pic mai patrioti, iar consumatorul roman ar trebui clar sa se orienteze spre marfa romaneasca. Deci mesajul nostru ar fi: consumati produse romanesti, chiar daca ele sunt puse intr-un fel sau in altul si “incurajate” sa fie puse in spatele rafturilor, trebuie sa le cautam, si sa provocam o aprovizionare mai consistenta a supermarket-urilor, in cazul de fata. Dar si pietele libere sunt invadate de produse din import.

Ghita Pinca director general Agribusiness Agricover
Ghiță Pinca – director general Agribusiness Agricover

Ghita Pinca

Reporter: Ati dat un mesaj destul de clar fermierilor. Veti fi alaturi de ei?

Ghita Pinca: Da. Suntem alaturi de ei, deja suntem in piata si in acesta zona a cartofului, sa o numesc asa, de 15 ani. In 15 ani am dovedit ca tinem pasul cu schimbarile de piata, tinem pasul adaptandu-ne la tot ce inseamna schimbari climaterice si inovatie in materie de produse.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole