AGORA VITIS – eveniment organizat de Syngenta pentru viticultorii din România

Agora Vitis, un eveniment marca Syngenta, a reunit specialiștii companiei cu viticultorii români, pentru a face un schimb de informații despre soluțiile potrivite pentru combaterea problemelor existente, dar și pentru a explica utilizarea adecvată a produselor. De asemenea, firma are oferte comerciale în portofoliu, dar și platforma totipentruvin.ro, creată pentru vânzarea online a vinurilor românești. Astfel, viticultorii implicați își pot găsi consumatorii lor finali pentru produsele finite.

Sectorul se confruntă cu provocări precum lipsa forței de muncă sau sumele ridicate, necesare pentru a crea un brand de vin. Cu toate acestea, Syngenta contribuie la promovarea viticulturii autohtone, dar este și un aliat de nădejde pentru cei implicați în acest sector. Compania a adus trei produse noi, două fungicide biologice (Taegro, Ravibis)  și un biostimulant (Isabion), un produs prezent deja  pe piață, dar anul acesta are loc deschiderea etichetei dedicată viței-de-vie.

Calitatea vinurilor românești este recunoscută la nivel național și internațional. Aceste produse au primit peste 500 de medalii, dintre care aproximativ 300 dintre ele sunt de aur, în cadrul a diverse concursuri ținute în țări precum Statele Unite, America de Sud sau Japonia, conform specialiștilor prezenți la conferință.   

Calitatea strugurelui autohton a ieșit în evidență încă din timpul geto-dacilor, când celelalte popoare invidiau roadele pământului nostru. Acest fapt se menține și în  prezent, deoarece produsele românești viticole pot concura cu ușurință împreună cu cele străine. 

Evenimentul a avut loc în Sinaia, într-un cadru primitor și cu o audiență numeroasă. Conferința a fost urmată de o degustare de vinuri, pline de parfumuri și arome, unde participanții au avut ocazia de a discuta cu antreprenori din industria viticolă și de a împărtăși informații prețioase. La acest moment nu a lipsit nici presa de specialitate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole