Agenda premierului Ciucă pentru agricultură: „Fără irigații nu putem să îmbunătățim producția agricolă din țara noastră!”

Aflat într-o vizită de lucru în județul Argeș, premierul Nicolae Ciucă nu a ocolit nici problemele cu care se confruntă fermierii români în momentul de față.

Răspunzând întrebărilor adresate de corespondentul AgroTV Elena Picu, prim-ministrul Nicolae Ciucă a arătat care sunt măsurile pentru agricultură care se află pe agenda Guvernului.

„Ieri am aprobat Hotărârile de Guvern pentru aceste programe (de sprijin pentru fermierii din zona montanăn.r.), prin care ne propunem să valorificăm cât mai mult potențialul pe care țara noastră îl are. Am avut o discuție inclusiv ieri, în ședința de Guvern, pe acest subiect, iar mâine voi avea o discuție cu domnul ministru (Daea – n.r.), astfel încât să putem să identificăm cât mai bine liniile de oportunitate pentru potențialul pe care îl avem și, desigur, să vedem care sunt elementele de impact care deja încep să se resimtă din cauza secetei și a problemelor despre care știm foarte bine că fermierii le au deja pe agenda lor de discuție cu Ministerul Agriculturii. Avem deja solicitarea ca aceste programe, după ce au fost aprobate prin Hotărârea de Guvern, să fie operaționalizate în termenul cel mai scurt, avem, de asemenea, programul de 300 de milioane de euro prin care tot ceea ce înseamnă producția de produse alimentare din România să poată să fi stimulată și încurajată. Este la îndemâna noastră să ne folosim bugetul pe care îl avem, pe de-o parte, să compensăm efectele pe care le-a produs seceta din anul acesta, iar de cealaltă parte, să identificăm liniile cele mai oportune pentru anul agricol 2022-2023. Și mai este, desigur, cea mai mare problemă pe care o avem, și aici este implicat și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – identificarea (posibilităților) de finanțare a proiectelor de irigații, pentru că altfel este clar că nu putem să sperăm că îmbunătățim producția agricolă în țara noastră”, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă într-o sesiune de declarații organizată la finalul vizitei de lucru efectuate la platforma industrială Dacia Mioveni,

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole