AFM, informații de ULTIMĂ ORĂ despre Casa Verde Fotovoltaice! ”Este o situație incredibilă!”

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 a fost suspendat începând de marţi, 26 septembrie, ca urmare a deciziei Curții de Apel Oradea. Astfel, cele 2,7 miliarde de lei de care urmau să beneficieze peste 87.000 de persoane și peste 500 de firme au rămas blocați, până când instanța va hotărî soluționarea pe fond a acestei probleme.

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Laurențiu Neculaescu, susține că instituția face toate eforturile pentru a rezolva cât mai rapid această situație, însă avertizează că o soluționare pe fond a unei astfel de spețe ar putea dura chiar și ani de zile. Astfel, departamentul juridic din cadrul AFM încearcă să găsească soluțiile pentru a debloca cât mai repede programul Casa Verde Fotovoltaice 2023.

”Este o situație incredibilă! Noi am schimbat complet, anul acesta, programul pentru Casa Verde Fotovoltaice. Totul se desfășoară printr-o aplicație informatică, nu există intervenție umană. Hostingul, baza de date, absolut tot a fost gestionat împreună cu cei de la Microsoft.

Companiile care doreau să participe ca și instalatori își creau un cont în aplicație pe bază de user și parolă. Toată comunicarea se făcea prin intermediul acestei aplicații. Colegii care evaluau dosarele scriau în aplicație, iar fiecare instalator primea solicitarea de clarificări tot în aplicație. Deci totul era digitalizat, nu avea cum cineva să nu trimită un mail, nu există factorul uman aici. Instalatorul trebuia să inter în contul lui, să vadă solicitarea de clarificări și să răspundă la ea.

Se pare că un instalator, o firmă din Oradea, susține că nu a primit mail de la AFM că are de trimis clarificări, deși el recunoaște la un moment dat în înscrisurile lui că a primit clarificările pe data de 12, dar nu a mai intrat în cont până pe 22 sau 24. Agentul economic respectiv nu a răspuns la clarificare și a fost descalificat. Pe baza acestui lucru, a făcut o plângere la instanță, în Oradea, iar în cursul zilei de ieri am primit sentința de la Curtea de Apel Oradea care a dispus suspendarea programului până la soluționarea pe fond a dosarului.

Astăzi suntem în situația în care 87.000 de români și 531 de companii sunt blocate până la soluționarea dosarului. Astăzi, în prima zi, vom trimite recursul; sperăm ca instanța să ne dea un termen destul de repede și să deblocăm programul”, a precizat Laurențiu Neculaescu într-un interviu la DCNews. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole