Află câți parlamentari l-au dat pe Chesnoiu pe mâna procurorilor DNA!

Solicitarea DNA privind ridicarea imunității parlamentare a fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a fost dezbătută marți în plenul Camerei Deputaților.

„Suntem într-un moment în care cred că niciunul din dumneavoastră nu aţi vrea să vă aflaţi, dar am primit de la voi şi de la mii de români foarte multe mesaje de încurajare. Foarte mulţi dintre dumneavoastră mi-aţi cerut să nu demisionez din funcţia de ministru, să nu renunţ la imunitatea parlamentar, dar aşa cum v-am obişnuit sunt un om cu demnitate. Imediat ce am aflat din presă că s-au ridicat la adresa mea anumite suspiciuni, am luat decizia de a demisiona din funcţia de ministru, de a mă autosuspenda din partid şi să vă solit că votaţi pentru cererea de încuviinţare de începere a urmăririi penale la adresa mea. Am acceptat postul de ministru într-o perioadă extrem de complicată, cu dorinţa de a face ceva bun pentru fermierii români şi pentru agricultura românească. În mandatul meu am încercat să aplic principiile mele de viaţă, convins fiind că dacă au bună credinţă şi empatie faţă de oameni, atunci poţi face cu adevărat lucruri bune pentru ei. Sunt mândru de ceea ce am realizat în perioada asta”, a declarat Adrian Chesnoiu în plenul Camerei Deputaţilor.

Fostul ministru al Agriculturii a afirmat că este un om simplu şi nu a comis nicio faţă de corupţie.

„Sunt, dragi colegi, un om simplu, şi aşa vreau să rămân, ca orice cetăţean al acestei ţări. Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei funcţii de demnitate publică, ar trebui să considerăm această funcţie nu ca un privilegiu personal. Şi eu voi face acest lucru şi voi vota la vedere pentru încuviinţarea derulării şi verificării aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau să faceţi şi voi la fel. Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nici o altă faptă de natură penală. Sunt nevinovat şi asta voi dovedi la finalul suspiciunilor care planează la adresa mea. Rămân susţinătorul fermierilor şi agriculturii româneşti. Am fost întotdeauna sincer în faţa dvs, aşa voi rămâne şi în faţa parlamentarilor şi cetăţenilor români”, mai spus Chesnoiu.

Proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii deputatului PSD Adrian Chesnoiu a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților în cele din urmă, cu 251 de voturi pentru şi 25 împotrivă. Două voturi au fost anulate.

- Publicitate -

Luni seara, Comisia juridică a Camerei dăduse raport favorabil pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Adrian Chesnoiu, la cererea înaintată de procurorul general pe 23 iunie a.c.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizează în referatul Comisiei Juridice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole