Află care este cel mai vizitat sat din România și câți turiști au poposit în acesta

viscriBiserica Fortificată din satul Viscri, care din anul 1999 face parte din patrimoniul mondial UNESCO, a fost vizitată anul trecut de 32.000 de turişti, în mare parte străini, plătitori de bilete. Dintre aceștia, 8.000 s-au și cazat în pensiunile din sat, a declarat Caroline Fernolend, director executiv şi vicepreşedinte al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.
„Numărul de turişti a crescut spectaculos. De la un an la altul, tot mai mulţi turişti, în mare parte străini, vizitează Biserica Fortificată din Viscri, dar şi împrejurimile. Dintre aceştia, aproape 9.000 au fost cazaţi în Viscri. Dacă în anul 2000 aveam 400 de turişti, iar acum peste 30.000, creşterea este destul de mare. Prinţul Charles a vizitat pentru prima dată satul în anul 2002, şi după aceea, prin promovarea pe care a făcut-o zonei, dar şi Transilvaniei şi României, numărul turiştilor tot creşte. Modul de viaţă, autenticitatea, faptul că satul încă păstrează tradiţiile, preparatele noastre culinare, meşteşugurile pe care locuitorii le practică îi impresionează foarte mult pe turişti”, a declarat Caroline Fernolend, director executiv şi vicepreşedinte al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust, la a IX-a ediţie a Transylvania Tourism Fair, care se desfăşoară la Braşov în perioada 11-13 martie.
Ea este prezentă la Târgul de Turism cu un stand în care promovează satul Mălâncrav din judeţul Sibiu şi pe împletitorii de nuiele din acest sat, un meşteşug care s-a dezvoltat mult în ultimii ani.
„Încercăm să promovăm 86 de sate din Transilvania, să găsim ceva autentic pe care să-l punem în valoare. Vreau să arătăm românilor valorile pe care le promovăm: cetăţile şi bisericile fortificate din satele în care nu sunt cunoscute, şurile din piatră de la Achita-Mureş, romii de la Mălâncrav care ştiu să împletească coşuri pentru gunoi, dar şi plăcinta cu varză care nu este cunoscută peste tot în Transilvania. Totul merită promovat şi păstrat pentru cei care vor trăi pe aceste meleaguri şi pentru turişti”, a punctat Caroline Fernolend.
La Transylvania Tourism Fair sunt prezenţi peste 50 de participanţi printre care Autoritatea Naţională pentru Turism, mari touroperatori ai pieţei româneşti, hoteluri, parcuri de aventură, mari reţele de agenţii de turism, şcoli de formare în turism, primării cu standuri care prezintă atracţiile locale, asociaţii locale de promovare. Vizitatorii pot alege din multitudinea de vacanţe oferite şi pot beneficia de discount-uri care pot ajunge chiar şi la 45%. Transylvania Tourism Fair poate fi vizitat vineri, între orele 11,00 – 20,00, iar sâmbătă şi duminică de la 10,00 la 18,00. (Sursa: Bizbrasov.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole