AFIR, ULTIMA ORĂ! Plăți de peste 60 de milioane de euro!

În perioada 14 aprilie – 10 mai 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a trimis în conturile beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) 60,71 milioane euro, fonduri europene nerambursabile, se arată într-un comunicat al instituției remis vineri redacției AgroTV.

Prin aceste plăți, AFIR decontează cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, precum și angajamente pentru măsurile de mediu și climă.

Potrivit comunicatului, pentru finanțarea investițiilor în exploatații agricole, în unități de procesare, dar și pentru dezvoltarea mediului rural, AFIR a alimentat conturile beneficiarilor cu suma de 31,7 milioane euro. Din această sumă, 22,81 milioane euro este plătită din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, iar 6,71 milioane euro din EURI – Instrumentul de Redresare al Uniunii Europene. Restul sumei, respectiv 2,18 milioane euro reprezintă Taxa pe Valoare Adăugată (TVA).

De asemenea, experții AFIR au autorizat și au transferat către APIA suma de 29 milioane euro, pentru a se efectua plățile către beneficiarii FEADR. Aceste fonduri au ajuns deja în conturile fermierilor care beneficiază de finanțarea acordată prin Măsurile 10 „Agro-mediu și climă”, 11 „Agricultura ecologică”, 13 „Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice”, 14 „Bunăstarea animalelor” și ai 15 – „Plăți pentru angajamente de silvomediu”.

„Fondurile publice nerambursabile sunt acordate în urma verificării și autorizării la plată de către experții AFIR, în baza cererilor de plată primite de la beneficiarii publici și privați ai Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în conformitate cu contractele de finanțare încheiate și angajamentele asumate”, se mai arată în comunicat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole