AFIR: Sute de milioane de EURO, fonduri disponibile pentru crescătorii de animale

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în această perioadă cererile de finanțare pentru submăsura 4.1 – Investiții în exploatațiile agricole, cu o alocare financiară totală de 760 milioane de euro.

O parte din aceste fonduri sunt destinate exclusiv fermelor zootehnice. Mai precis, din cele opt componente ale submăsurii 4.1, trei sunt destinate crescătorilor de animale, și anume:

  • 4.1.3 – Condiționare și procesare în fermă și marketing – modernizare exploatație (zootehnic) – 55 milioane euro
  • 4.1.5 – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – NAȚIONAL – 240 milioane euro
  • 4.1.6 – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – MONTAN – 60 milioane euro.

În total, fermierii din sectorul zootehnic au la dispoziție un buget de 355 milioane de euro, iar proiectele pe care le depun la AFIR pot să atingă o valoare de până la 1,5 milioane de euro.

Pragurile de calitate de luna aceasta pentru cele trei componente sunt de 50 de puncte, astfel că doar proiectele care ating această valoare pot fi depuse. Potrivit datelor oficiale de pe site-ul AFIR, până la această dată au fost depuse 81 de proiecte pe cele trei componente, în valoare totală de peste 73 milioane euro.

Depunerea Cererilor de finanțare pentru submăsura 4.1 se face on-line pe www.afir.info. Solicitanții trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul solicitantului aferent acestei submăsuri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

  1. Buna zia ma numero Hojda Gheorgho am in ecsploatatie 7 bovine baltata romanesca si 8 porci în ce misura masi încadra

  2. Bună ziua am în exploatația la această dată un nr de 22 capete bovine lapte înscrise în programul genealogic ,și aș dori dacă se poate să accesez și eu aceste fonduri europene pentru ami mări executivul de animale pentru că aș vrea să fac o mică fabrică de procesare al laptelui .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole