AFIR suspendă evaluarea pentru proiectele de investiții în infrastructura agricolă și rutieră. Află pentru ce submăsuri se mai preiau proiecte!

afir_siglaAgenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunţat printr-un comunicat de presă că a fost suspendat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru finanțare prin PNDR pentru Submăsurile 4.3a — Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice — componenta de infrastructura de acces agricolă și 7.2 Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică — componenta de infrastructura rutieră.
Procedura de evaluare a fost suspendată pentru a se verifica desfășurarea procesului de depunere a proiectelor pe cele două componente. Verificările se fac în paralel atât de către AFIR, prin direcțiile proprii cu atribuții în domeniu, cât și de Corpul de Control al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.
Această măsură a fost luată în urma sesizărilor formulate de către solicitanții care nu au reușit să depună proiectele de investiții pregătite și are ca scop asigurarea unui proces echitabil de implementare al PNDR 2014 — 2020.
Precizăm că niciuna dintre sesiunile deschide până în acest moment, care au încă fonduri disponibile neangajate prin propuneri de proiecte de investiții depuse pe site-ul AFIR de către potențiali beneficiari, nu au fost închise.
Astfel, AFIR primește în acest moment proiecte de investiții pentru următoarele submăsuri:
4.1 — Investiții în exploatații agricole
6.1 — Instalarea tinerilor fermieri
6.3 — Dezvoltarea fermelor mici
4.1a — Sprijin pentru investiții în exploatații pomicole
4.2a — Sprijin pentru investiții în procesarea /marketingul produselor din sectorul pomicoli
4.2 — Sprijin pentru investiții în procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol
7.2 — componenta de Infrastructura apa/apă uzata, inclusiv zona montană și componenta privind Infrastructura educaționala, inclusiv cea din zona montană
7.6 — Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole