AFIR pune ASTĂZI la bătaie peste 15 milioane de euro!

Începând de astăzi, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pune la dispoziția fermierilor un sprijin financiar de peste 15 milioane de euro.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că de luni, 18 iulie, se deschide sesiunea de primire a proiectelor pentru submăsura 9.1 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, din PNDR 2014 – 2020, ce se va desfășura în perioada 18 iulie – 18 octombrie 2022.

Potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a MADR, alocarea financiară disponibilă pentru finanțarea proiectelor din această sesiune este 15.356.515 euro.

Pot obține finanțare prin submăsura 9.1: grupurile de producători din sectorul agricol, care sunt recunoscute oficial de către MADR înainte de solicitarea sprijinului; grupurile de producători care au obținut recunoaștere atât pentru produse și/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1, cât și pentru produse și/ sau grupe de produse sprijinite prin submăsura 9.1a.

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil și nu poate să depășească 10% din valoarea producției comercializate (VPC) în primii 5 ani de la recunoaștere. Suma maximă acordată de AFIR este de 100.000 euro/ an și se va plăti sub forma unui ajutor forfetar degresiv, în tranșe anuale, pe o perioadă de cel mult 5 ani de la recunoaștere, astfel: anul I – 10%, anul II – 8%, anul III – 6%, anul IV – 5% și anul V – 4%.

Pentru mai multe detalii, dar și pentru a aplica la sprijinul financiar acordat prin submăsura 9.1, accesați site-ul www.afir.info.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole