AFIR, precizări importante pentru fermierii din sectorul zootehnic!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță modificări importante pentru fermierii din sectorul zootehnic care vor să acceseze fonduri europene.

Este vorba despre intervenția DR-20 – Investiții în sectorul zootehnic din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027), pentru care, începând cu etapa a doua de depunere (1 februarie – 29 februarie 2024) a proiectelor, se va utiliza o nouă versiune a cererii de finanțare.

Potrivit reprezentanților AFIR, varianta actualizată a cererii permite solicitanților care bifează achiziția fără construcții montaj să poată atinge plafonul de 2.000.000 euro/proiect, urmând ca evaluatorii să stabilească dacă sunt prevăzute achiziții pentru echipamente utilizate în tehnologizarea/retehnologizarea adăposturilor de animale sau a altor facilități din cadrul fermei sau dacă este vorba doar de utilaje agricole.

În acest sens, pentru a permite această acțiune, în cererea de finanțare a fost eliminată plafonarea privind încadrarea achiziției simple fără construcții montaj în suma de 300.000 de euro/proiect.

AFIR precizează că solicitanții care au completat deja versiunea anterioară a cererii de finanțare și cărora nu li se aplică restricția în cauză, fiind vorba de proiecte cu construcții montaj, vor putea depune și versiunea 1.0 a cererii de finanțare.

„Având în vedere că este o situație singulară întâlnită în cadrul acestei sesiuni de depunere a proiectelor, este oportună actualizarea cererii de finanțare cu etapa a doua, inclusiv din perspectiva încadrării în costurile generale ale proiectului care se defalcă pe subcapitole bugetare în cadrul bugetului indicativ al proiectului și din perspectiva încadrării în plafoanele sprijinului așa cum prevede fișa intervenției DR-20. Optimizarea cererii de finanțare a fost realizată ca urmare a solicitărilor deponenților de eliminare a restricției aplicabile achizițiilor simple și de a permite prin această optimizare mai multor solicitanți să depună cereri de finanțare pentru investiții în sectorul zootehnic”, se arată într-un comunicat al AFIR remis redacției AgroTV.

Noua variantă a cererii de finanțare pentru interveția DR-20 – Investiții în sectorul zootehnic poate fi descărcată de pe site-ul AFIR, unde veți găsi și Ghidul solicitantului.

Citește și Hotărâre de Guvern: 228 de milioane de lei, ajutor de stat pentru crescătorii de animale!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole