AFIR – plăți de 500 de milioane de euro la jumătatea lunii octombrie

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți că a plătit în perioada 16 octombrie 2021 – 15 octombrie 2022 fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor și autorităților publice locale 500 de milioane de euro, fonduri europene provenite din FEADR, depășind ținta de absorbție stabilită pentru acest an financiar.

Reprezentanții instituției precizează că, de la începutul PNDR, în 2015, și până în prezent (perioada de tranziție fiind inclusă), Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a primit în total 108.444 de solicitări de finanțare în valoare de aproximativ 12,3 miliarde de euro și a încheiat 84.750 de contracte de finanțare însumând peste 6,4 miliarde de euro.

„Valoarea totală a plăților efectuate de către AFIR este de 8,94 miliarde de euro, până la acest moment. Menționăm faptul că AFIR va putea efectua plăți către beneficiarii Programului, până la finele anului 2025”, se arată în informarea Agenției.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole