AFIR: Noi sesiuni de finanţare pentru fermieri prin PNDR

tractor3dddÎntreprinzătorii rurali vor avea în perioada următoare, noi posibilităţi de atragere a finanţărilor nerambursabile. În prima decadă a lunii iulie vor fi lansate trei noi submăsuri din cadrul Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR).
Este vorba despre 1.1 – „Sprijin pentru formarea profesională şi dobândirea de competenţe”, (care se adresează în special pentru beneficiarii SM 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” şi SM 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”  si 9.1 – „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol” şi 9.1a– „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”.
După data de 11 iulie, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale va primi cereri pentru submăsura 1.1 – „Sprijin pentru formarea profesională şi dobândirea de competenţe”, iar dupa data de 18 iulie este programată lansarea submăsurii 8.1 – „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”.
În perioada 25 – 29 iulie vor fi deschise sesiuni de primire a cererilor de finanţare prin submăsurile 2.1 – „Servicii de consiliere pentru fermieri, tinerii fermieri, microîntreprinderi şi întreprinderile mici”, 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” (componenta de irigaţii), 6.2 – „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale”, 6.4 – „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole”, 6.5 – Schema pentru micii fermieri, 7.2 – „Sprijin pentru investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică în domeniul educaţional şi social”, 7.6 – „Sprijin acordat pentru stimularea investiţiilor asociate conservării patrimoniului şi pentru menţinerea tradiţiilor şi moştenirii spirituale”.
În cursul lunii august, primele submăsuri programate spre lansare sunt 4.2 şi 4.2a, fiind vorba despre scheme de ajutor de stat pentru stimularea dezvoltării regionale prin investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole, respectiv prin investiţii, inclusiv în sectorul pomicol. (Sursa: alba24.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole