AFIR a modificat baza de date cu prețuri de referință. Află care sunt noutățile

 

Ghidul Bazei de date cu prețuri de referință, utilizat pentru evaluarea proiectelor cofinanțate din Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în cadrul programelor naționale de dezvoltare rurală, a fost modificat, a anuțat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Creșterile prețurilor pentru materiile prime au condus la această decizite, în contextul economic și social actual. ”Baza de date cu prețuri de referință pusă de AFIR la dispoziția beneficiarilor PNDR este un instrument util atât timp cât reflectă realitatea din piață. Scopul modificărilor pe care le-am realizat acum este tocmai acesta – referința corectă la piață. Avem obligația să îi ajutăm pe cei care planifică achiziția de utilaje sau echipamente să poată face un calcul real al bugetelor”, a declarat Mihai Moraru, Director General al AFIR.

Conform noilor proceduri, actualizarea prețurilor se poate realiza o dată la trei luni, în cursul anului 2021, la solicitarea oficială a celui care a înscris elementele respective în Baza de Date a AFIR, însoțită de o comunicare oficială din partea producătorului.

Anterios, actualizarea prețurilor de referință se făcea la cel puțin șase luni, dacă prețurile elementelor din Baza de Date creșteau cu până la 5% în ultimul an. Dacă prețurile elementelor se majorau cu mai mult de 5% în ultimele 12 luni, modificarea prețurilor se făcea la 12 luni de la actualizarea anterioară.

Începând din ianuarie 2022, se va reveni la actualizarea prețurilor conform regulii de bază.

Prin baza de date cu prețuri de referință, AFIR facilitează accesul solicitanților de fonduri europene la informații, simplificând în același timp procedura de achiziție. Ghidul actualizat al bazei de date cu prețuri de referință este disponibil pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info, la secțiunea Informații utile – Baze de date cu prețuri de referință.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole