24 iulie 2021 - 01:54

AFIR: Fondurile pentru infrastructura de acces agricolă au fost epuizate în șase minute de la deschiderea sesiunii

fonduri europeneAgenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că alocarea financiară pentru Submăsura 4.3A — Infrastructura de acces agricolă, aferentă sesiunii anuale 2016, a fost epuizată.

Astfel, în primele șase minute de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, ora 09.00, au fost depuse 25 de proiecte în valoare de 24,44 milioane de euro.

Cele mai multe proiecte au fost depuse în județele Bistrița Năsăud, Cluj, Dolj, Satu Mare și Timiș.

‘Suntem bucuroși de acest aflux de cereri pentru infrastructura rurală și este o dovadă că Programul a început să se deruleze la capacitate maximă. Nevoia de finanțare în mediul rural este uriașă și orice alocare pe care autoritățile ar face-o este insuficientă, dar fiecare ban care ajunge în satul românesc este important’ a declarat Eugen POPESCU, directorul general al AFIR,în comunicatul trimis presei.

Reamintim că începând cu 25 mai 2016 au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru Submăsurile 4.3.A — Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice — Infrastructura de acces AGRICOLĂ, 7.2 — Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică, 7.6 — Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Termenul maxim pentru depunere, în cazul în care fondurile nu se epuizează între timp, este 31 octombrie 2016, ora 16.00.