AFIR, anunț oficial: S-au epuizat fondurile!

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat, joi, printr-un comunicat oficial, epuizarea fondurilor disponibile pentru componenta zonă montană din intervenția DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027), înainte de termen.

Potrivit comunicatului remis redacției AgroTV, în perioada 2 noiembrie-5 decembrie 2023, AFIR a primit on-line 1.877 cereri de finanțare depuse de tinerii fermieri din zona montană. Valoarea solicitărilor de finanțare este de 131,39 milioane de euro, fiind astfel depășit plafonul maxim de depunere, de 112,81 milioane de euro.

„Tinerii fermieri care se încadrează la componenta națională pot depune în continuare solicitări de finanțare prin intervenția DR-30, până la data limită prevăzută de anunțul de lansare a sesiunii, respectiv 31 ianuarie 2024 sau până la atingerea plafonului stabilit pentru această sesiune, respectiv 263,2 milioane de euro”, se precizează în comunicatul AFIR.

În acest moment, fondurile disponibile pentru tinerii fermieri, componenta națională sunt în valoare de 257,2 milioane de euro. pragul de calitate pentru această etapă lunară fiind de 60 de puncte.

Evoluția în timp real a depunerilor cererilor de finanțare pentru DR-30 poate fi urmărită accesând Contor fonduri disponibile – NOUL Portal AFIR – informații PS PAC, depunere Online de pe pagina www.afir.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole