3 decembrie 2021 - 11:28

AFIR a închis încă o linie de finanțare! Sume COLOSALE cerute de beneficiari

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a închis oficial sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsura 6.2 – Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale. În doar cinci zile de la lansare, beneficiarii au depus proiecte în valoare totală de peste 300 de milioane de euro.

Deși termenul anunțat inițial pentru închiderea sesiunii era la sfârșitul lunii ianuarie, AFIR a fost forțată să închidă mult mai devreme sesiunea, datorită interesului extrem de mare din partea solicitanților.

Deși fondurile disponibile prin submăsura 6.2 în această sesiune sunt de 50 de milioane de euro, solicitanții au depus în numai cinci zile 4828 de proiecte în valoare totală de peste 300 de milioane de euro. Practic, asta înseamnă că multe dintre proiectele depuse vor fi declarate eligibile, dar nu vor fi finanțare.

Menționăm faptul că este deschisă în continuare submăsura 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole, prin care beneficiarii pot obține fonduri europene în valoare de maximum 200.000 de euro/proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.