AFIR: 93,5 milioane de euro pentru proiecte destinate procesării produselor agricole

afir_siglaAgenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește până pe 31 octombrie 2016, ora 16.00 cereri pentru finanțarea proiectelor de investiții din domeniul procesării produselor agricole prin intermediul submăsurii (sM) 4.2 ‘Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole’ din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 (PNDR 2020).
Alocarea bugetară aferentă acestei submăsuri pentru sesiunea anuală 2016 este de aproximativ 93,5 milioane. Modalitatea de depunere a proiectelor este cea on-line pe pagina oficială a Agenției, www.afir.info. Pragul minim de depunere este de 15 puncte și reprezintă pragul sub care niciun proiect nu poate beneficia de finanțare nerambursabilă în cadrul sM 4.2.
Aceste fonduri sunt destinate investițiilor care și-au propus ca obiectiv înființarea și/ sau modernizarea unităților de procesare și comercializare, introducerea de noi tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse și procese, aplicarea măsurilor de protecția mediului, creșterea numărului de locuri de muncă sau promovarea investițiilor pentru producerea și utilizarea energiei din surse regenerabile.
Această măsură este în linie cu ‘Pachetul de măsuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate’, lansat de premierul Dacian CIOLOȘ în luna martie 2016, care încurajează cooperarea și asocierea în domeniul agricol, pe toate nivelurile. Pachetul de măsuri poate fi consultat pe site-ul Guvernului www.gov.ro la secțiunea Obiective, subsecțiunea Strategii-Politici-Programe.
Toți cei interesați să depună proiecte prin intermediul acestei submăsuri pot consulta gratuit pe pagina oficială de internet a Agenției (www.afir.info) Ghidul Solicitantului, disponibil în pagina submăsurii 4.2.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole