GRĂBIȚI-VĂ cu dosarele! AFIR mai are 589 DE MILIOANE DE EURO pentru ferme vegetale și zootehnice

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește în continuare cereri de finanțare pentru proiecte de investiții în exploatații agricole, prin submăsura 4.1 din Programul Național de Dezvoltare Rurală, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), remis joi Agro TV.

Suma totală disponibilă, până pe 25 ianuarie 2022, pentru investiții în exploatații agricole vegetale și zootehnice este de 589 de milioane de euro.

Pentru achizițiile simple de utilaje agricole și pentru irigații, drenaj sau desecare, nu se mai pot depune solicitări de finanțare deoarece fondurile au fost epuizate.

Astfel, componenta de achiziții de utilaje agricole de către tinerii fermieri a fost închisă pe 7 decembrie 2021, ca urmare a solicitărilor depuse on-line de către 498 de tineri, prin care a fost depășită suma totală alocată pentru această componentă (fonduri solicitate de 112,6 milioane euro, față de o alocare de 75 milioane euro).

De asemenea, componenta de achiziții simple de utilaje agricole și pentru irigații, drenaj sau desecare la nivelul fermei, depunerea s-a închis în 30 noiembrie 2021, ca urmare a depășirii de aproape trei ori a alocării de 125 de milioane de euro (au fost solicitate 335 de milioane de euro de către 846 de fermieri).

- Publicitate -

În acest moment, fermierii mai pot solicita prin AFIR fonduri pentru investiții în condiționarea, procesarea și marketingul în ferma vegetală – exceptând legumicultura și cartofii (11 milioane de euro disponibili), în ferma zootehnică (81 milioane euro disponibili) și pentru legume și cartofi (53 de milioane de euro disponibili).

De asemenea, sunt disponibili 30 de milioane de euro pentru investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) în zona montană și 326 de milioane de euro pentru același tip de investiție la nivel național.

Pentru investiții privind înființare, extindere, modernizare în sector legume, inclusiv în spații protejate, și cartofi (producție primară, condiționare și marketing) cei interesați au la dispoziție fonduri în valoare de 86 de milioane de euro.

Până pe data de 24 decembrie 2021 se desfășoară etapa a II-a a sesiunii de depunere a proiectelor, în care se pot depune proiectele care au un punctaj egal sau mai mare de 50/ 60 de puncte – pragurile de calitate lunare pentru fiecare componentă sunt detaliate în Anunțul de primire a proiectelor pentru submăsura 4.1, disponibil pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole