20 ianuarie 2022 - 09:45

Afaceri ilegale: legume și fructe cu iz de cocaină

Procurorii DIICOT au descoperit o situație bizară la un depozit de legume-fructe din județul Ilfov. 500 de kilograme de cocaină, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, au fost descoperite în cutii de banane, la depozitul din Chiajna. Conform unor surse judiciare citate de Europa Liberă, importatorul a anunțat imediat autoritățile când a descoperit că a primit cocaină în loc de banane.

Cocaina provine din Columbia, a fost adusă în Europa prin Belgia, apoi marfa a intrat în ţară prin Portul Constanţa şi a ajuns la depozitul din Chiajna. Poliția Română și DIICOT au transmis, printr-un comunicat de presă, că polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii DIICOT au descoperit, într-un depozit din județul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.
 
S-a stabilit faptul că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane. Poliția precizează că se fac cercetări pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, fără a preciza pcum a fost posibil ca drogurile să intre în țară fără să fie descoperite la frontieră .
 
Drogurile au o puritate de 98%, iar valoarea lor este de 25 milioane euro.