AFACERE CU MIROS DE LAVANDĂ

Taramul lavandei se muta-n Maramures. Cea care a dat startul acestei afaceri este nimeni alta decat Monica Marchis, presedintele asociatiei din care fac parte mai multi producatori locali.

Taramul lavandei se muta-n Maramures. Cea care a dat startul acestei afaceri este nimeni alta decat Monica Marchis, cea care acum conduce si o asociatie din care fac parte mai multi producatori locali.

In Satulung, aproape de Baia Mare, se cultiva cea mai mare suprafata de lavanda din tara. Ca orice afacere, cea cu “aurul mov” are si o poveste. Totul a inceput in 2009, cand o romanica a decis sa se intoarca in tara dupa mai bine de 20 de ani petrecuti in strainatate pentru a pune bazele unei plantatii frumos mirositoare. Desi la inceput se gaseau putine informatii despre acest domeniu, nimic n-a impiedicat-o sa-si urmeze visul.

Desi in prezent se bucura de mare succes si este mereu prezenta la targurile de profil, romanca a depus un efort considerabil pentru a descoperi secretele lavandei si puterile pe care aceasta le are asupra sanatatii.

De asemenea, pentru ca nu putea acoperi cererea mare de pe piata, Monica a infiintat si o asociatie, unde se pot prelua si plantele cultivate de alti producatori din zona. Astfel, impreuna au mai multe sanse sa dezvolte o afacere nu doar parfumata, ci si bine remunerata. Agro-tv isi propune sa descopere astfel de exemple, care atirna puternic in balanta micilor antreprenori din agricultura.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole