5 august 2021 - 08:58

Afacere cu fonduri europene, lansata in pandemie

Pandemia de coronavirus nu a oprit o buzoiancă să-și îndeplinească visul de a deveni antreprenor. Planul de afacere nu a fost ușor să fie pus în practică, însă cu ajutorul fondurilor europene deja obținute, încă de anul trecut, tânăra din Buzău a pus pe picioare în plină pandemie propria afacere în domeniul gastronomiei.

Povestea antreprenorului Mirela Gheorghe începe în urmă cu un an de zile când a reușit să acceseze fonduri europene. 40.000 de euro.

„Anul trecut am reușit să obțin fonduri europene și mi-am dat demisia. Așa am pășit în lumea tinerilor antreprenori, în zona gastronomiei. Am lucrat vreo 10 ani în bancă, alții la o fabrică, în industria grea. Aceasta este o lume nouă pentru mine. Este pasiune. Obișnuiam să gătesc acasă, pentru familie și prieteni. Dacă tot avea succes mâncarea gătită de mine am zis să transform asta într-un mod de a căștiga existența”, povestește Mirela.

Cu banii de la Uniunea Europeană și-a amenajat o rulotă cu care să meargă la târguri dar și o bucătărie fixă, unde își desfășoară activitatea acum, pe perioada pandemiei. Așa a luat ființă ”Prăvălia cu Delicatese”.

Pravalia cu Delicatese

„Am vrut mai mult de la mine. Știam că pot mai mult decât îmi poate oferi un job obișnuit. Îmi doream independență. Îmi doream un job unde să mă exprim liber. Un loc unde eu să pot să fiu eu. Tot ce se întâmplă aici sunt, de fapt, eu.

Am luat de la Uniunea Europeană 40.000 de euro. Cu acești bani am construit o rulotă, echipată complet pentru târguri, expoziții dar și o bucătărie fixă unde acum îmi desfășor activitatea”, spune tănăra antreprenoare.

La ”Prăvălia cu Delicatese” se găsesc bucate din toată lumea, toate având amprentra proprie a Mirelei. Îi plac condimentele, iar asta se vede și în preparatele pe care le face. De fapt acesta este secretul bucatelor, iar pentru a-și aroma mâncarea buzoianca are condimente din toate colțurile lumii.

”Prăvălia cu Delicatese” are deja clienți fideli care cumpără mâncarea gătită de Mirela în fiecare zi. Meniurile zilnice conțin patru-cinci feluri de mâncare principale și un desert, iar fiecare își combină cum dorește preparatele. Prețurile sunt la gramaj, astfel că în funcție de mărimea porțiilor suma cheltuită pornește de la 4-5 lei pentru o sută de grame. Preparatele pot fi ridicate de la Prăvălie sau livrate la domiciliu, situație în care comanda minimă pentru mâncare este de 30 de lei.

Urmăriți mai jos un scurt interviu cu Mirela Gheorghe, click pe video:

Corespondent Agro TV Buzau: Marilena Dinu