Adrian Pintea, MADR: ”Nu avem voie să dăm subvenție pe litrul de lapte”

Fermierii din sectorul laptelui de vacă cer de luni bune o formă concretă de ajutor din partea Ministerului Agriculturii, pentru a reuși să treacă peste dificultățile cu care se confruntă. Mulți dintre aceștia sugerează o subvenție pe litrul de lapte, astfel încât să fie stimulată performanța în domeniu, nu doar numărul de animale.

Totuși, se pare că o astfel de soluție nu este posibilă. Potrivit secretarului de stat MADR, Adrian Pintea, regulamentele Comisiei Europene interzic acordarea unei subvenții pe litrul de lapte.

”Referitor la subvenționarea litrului de lapte, este interzis. Comisia Europeană nu ne dă voie să dăm subvenție pe litrul de lapte. Dar, într-adevăr, se caută soluții pentru a acorda cumva o formă de sprijin, dar pe litrul de lapte nu este posibil în momentul de față”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole