Adrian Pintea (MADR), anunț privind lansarea măsurilor pe fonduri europene în octombrie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) se pregătește să lanseze, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), noile sesiuni de depunere a proiectelor pentru fermierii care vor să acceseze fonduri europene. Numeroase linii de finanțare urmează să fie lansate în lunile octombrie și noiembrie.

Potrivit secretarului de stat MADR, Adrian Pintea, fiecare linie de finanțare va fi lansată cu întreg bugetul alocat din Planul Strategic PAC 2023-2027. Așadar, dacă un fermier este interesat să depună un proiect pe una din liniile de finanțare care se vor lansa anul acesta, trebuie să o facă acum, altfel s-ar putea să nu mai aibă șansa să depună un proiect pe intervenția respectivă în acest exercițiu financiar.

”S-a stabilit în ultimul Comitet de Monitorizare care este calendarul proiectelor la care le vom da drumul. Lunile octombrie și noiembrie vor fi lunile pline în care aceste proiecte vor demara. Începe un nou calendar în care toate măsurile vor fi lansate și deschise cu toată suma de bani pe care o dispune fiecare măsură în parte. Deja ghidurile sunt puse în consultare publică, astfel încât fermierii să-și poată pregăti toată documentația”, a precizat Adrian Pintea într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea, pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole