Adrian Pintea anunță fermierii care NU primesc avansul APIA în 2021

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat, în data de 18 octombrie, Campania de plată în avans în cadrul schemelor de plăți directe și al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale pentru cererile de plată depuse în Campania 2021. Potrivit directorului APIA, Adrian Pintea, 40.000 de fermieri au fost autorizați la plată în prima zi, iar alți 70.000 intră la plată astăzi.

Cu toate acestea, există un număr de fermieri din totalul celor 800.000 care au depus cereri în Campania 2021, care nu vor primi avansul subvențiilor, deoarece schemele de plată la care sunt înscriși se plătesc din bugetul anului viitor.

”Din acești 800.000 de fermieri, cei care nu vor intra la plata în avans sunt cei care au solicitat sprijin cuplat pentru bovine, cei care au doar acel ajutor național tranzitoriu, pentru că știm deja de atâția ani că ANT-ul se plătește din bugetul anului următor; de asemenea sunt cei care au sprijin cuplat în sectorul vegetal, pentru că aceștia trebuie să mai aducă documente. În rest, toți fermierii au șanse să intre la plată și ne dorim să intre și ne-am propus să fie un număr cât mai mare. Vreau să îi terminăm cât mai repede, pentru că cu cât terminăm noi mai repede autorizarea la plată în avans, se pot pregăti dosarele pentru plata finală”, a precizat Adrian Pintea într-o emisiune online realizată de Agrointeligența.

Reamintim că perioada în care APIA realizează plățile în avans se întinde până la 30 noiembrie, după care vor începe plățile regulare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Toata lumea vrea bani dar cote la stat nimeni de unde sa mai tot dea statu asta pe timpu lui Ceausecu dadeam cote la stat si era mai bine acum toata lumea numai vrea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole