21 aprilie 2021 - 02:43

Adrian Oros: "Vom aloca bani si pentru ciclul II din programul TOMATA"

Programul Tomata va continua, în 2020, și pentru ciclul II de producție! Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în direct la AGRO TV, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”. Întrebat când va fi adoptată Hotărârea de Guvern care să reglementeze un buget și pentru ciclul II, șeful MADR nu a dat un termen, însă le-a promis legumicultorilor că va fi alocată o sumă importantă și pentru acest ciclu.

”Cu siguranță, la fel cum am spus și la începutul anului, și anul acesta vom aloca bani pentru ciclul II. Și anul trecut am făcut o suplimentare în buget, în decembrie, tocmai ca să putem să acoperim în buget și ciclul II, care nu era prins în buget de către cei care au condus înainte ministerul. Noi ne-am ținut de cuvânt și am suplimentat. Anul trecut am alocat 62 de milioane de euro pentru programul Tomata. Și anul acesta vom avea sume dedicate pentru ciclul II, pentru că știu că foarte mulți beneficiari și-au programat culturile astfel încât să fie prinși în ciclul II și este corect ca și ei să beneficieze de acest program”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în exclusivitate pentru AGRO TV.

Reamintim că bugetul total al programului pentru Ciclul I este de aproximativ 40 milioane euro, iar beneficiarii trebuie să valorifice o cantitate de 3 tone/1.000 mp.