29 iulie 2021 - 06:06

Adrian Oros: ”Tot respectul pentru cei care pastreaza vii traditiile neamului nostru”

”Avem o țară atât de frumoasă, cu tradiții și peisaje unice în lume”, a fost mesajul transmis de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, pe pagina sa de Facebook, alături de o poză făcută pe Transalalpina. Oros apare îmbrăcat cu o șubă, cojoc ciobănesc, și purtând pe cap un clop.

Poza cu ministrul Oros în haine ciobănești a fost făcută pe Transalpina acolo unde oficialul a vizitat Stâna Ștefanu și a înmânat Mariei Băbu atestatul de produs montan pentru patru produse și pe cel de produs tradițional pentru tăițeii de casă produși aici. 

Alături de ministrul Oros s-a aflat și secretarul de stat Aurel Simion care la rândul său deține o afacere construită pe produse tradiționale – ”Ca altădată”, și care înainte să vină la minister a fost președinte al Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale, Meşteşugari şi Artizani Vâlcea.

”Stâna Ștefanu e un loc pe care vi-l recomand dacă ajungeți pe cea mai înaltă șosea din România, Transalplina. Băcița Marioara Babu vă așteaptă acolo cu bucate tradiționale proaspete și gustoase, un muzeu de ii și obiecte tradiționale. Tot respectul pentru oamenii care păstrează vii aceste tradiții ale neamului nostru!”, a fost mesajul transmis de ministrul Agriculturii odată cu înmânarea atestatului.

”Ieri, 27 iunie, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Adrian Oros, a trecut prin Novaci și pe Transalpina, ocazie cu care a oprit câteva minute și la noi la stână pentru a ne înmâna atestatele de produs montan (balmoș, unt, lapte covăsit, jintiţă) și produs tradiţional (tăiţeii de casă), făcute la Stâna Ștefanu. Îi mulţumim din suflet pentru această onoare, pentru recunoașterea muncii noastre brute, a palmelor bătătorite și a nopţilor dormite afară, lângă oi, de-a lungul atâtor ani, iar dumneavoastră, dragi turiști, vă mulţumim că existaţi, deoarece dumneavoastră vă datorăm cel mai mult, pentru că ne treceţi pragul în fiecare vară și ne încurajaţi să continuăm. Vă așteptăm pe la noi și în vara aceasta să gustaţi din preparate!”, a transmis, la rândul ei, băcița Marioara Babu.