29 septembrie 2021 - 05:17

Adrian Oros, mesaj pentru crescatorii de bovine: ”Nu va vom abandona!”

Într-o perioadă în care viitorul este incert, toți fermierii, mai mici sau mai mari, își fac griji pentru producțiile lor.

Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România l-a contactat chiar pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pentru a se asigura de sprijinul statului într-o posibila criză. În acest context, șeful de la MADR le-a transmis fermierilor că nu îi va abandona.

”Ministrul Agriculturii mi-a spus că se analizează situația. Sunt domenii care trebuie ajutate mai repede, în sensul în care sunt operatori economici la care pierderile deja se văd. La noi situația este încă incertă, nu putem decât să așteptăm. Domnul ministru a spus că se vor prioritiza cazurile în funcție de gravitatea lor, așa cum este și normal”, a spus Dumitru Grigorean.

Totuși, Oros a ținut sa precizeze ca în situația în care și crescătorii de bovine vor fi foarte afectați, este important să știe că se pot baza pe sprijinul statului.

”Eu i-am spus domnului ministru că o fabrică închisă se mai poate redeschide, însă o fermă din care ies vacile nu se va mai deschide niciodată. Este o meserie foarte grea, comparabilă cu mineritul. Măsurile se vor lua punctual, la momentul respectiv în funcție de gradul de care vom fi afectați. Acum, în ceasul al doisprezecelea, trebuie să promovăm produsele românești, deși s-ar putea să nu mai fie nevoie de promovare dacă nu vor mai veni produse din afară. Totuși, ar trebui luată o decizie ca efectivele de animale să nu mai scadă sub un anumit număr.”,  a declarat pentru AGRO TV  Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

Reporter: Daria Diaconiuc / Redactor: Cristina Ciobanu