Adrian Oros in vizita de lucru la fermierii locali

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, s-a întâlnit cu fermierii locali din județului Tulcea într-o vizită de lucru, în cadrul căreia au fost abordate principalele probleme ale sectorului. Scopul acestei vizite este „pentru a avea o imagine cât mai exactă a situației cu care se confruntă fermierii”, transmite ministrul Agriculturii.

Împreună cu reprezentații subordonatelor Ministerului Agriculturii din județul Tulcea și reprezentatii fermierilor și administrației locale, s-a realizat o analiză a problemele agricultorilor din județ, seceta și situația sistemului de irigații fiind în prim plan pe agenda noastră, transmite Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a declarat că aproape toate culturile puse din iarnă au de suferit în această perioadă. În acest sens, Adrian Oros a menționat că au fost alocați bani pentru modernizarea infrastructurii principale, cât și pentru extinderea infrastructurii secundare. Ministrul Agriculturii a îndemnat fermierii care au posibilitate să irige să încheie contracte și să facă cereri pentru ca apa să ajungă la culturi. De asemenea, se vor identifica surse de bani pentru plata curentului care duce apa până la ferma.

- Publicitate -

„Din păcate, peste criza coronavirus se suprapune și această secetă nemaiîntâlnită, din ceea ce constantăm noi și din ceea ce ne spun fermierii. Am venit să vedem care este situația culturilor în județul Tulcea. Din păcate, precipitații nu se anunță în viitoarea perioadă. Toți cei care vor suferi pagube din cauza secetei, anul acesta o să primească despăgubiri, pentru că așa este normal. Comitetele pentru Situații de Urgență se vor întruni și vor merge să evalueze suprafețele, dimensiunea pagubelor, în așa fel încât să avem o imagine cât mai reală, cât mai obiectivă, să știm exact care au fost pierderile, câți bani trebuie să alocăm astfel încât fermierii să fie despăgubiți”, a declarat Adrian Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole