15 mai 2021 - 10:48

Adrian Oros: “Fermierii sanatosi trebuie sa iasa la camp”

Riscul unei crize alimentare persistă, impunându-se luarea unor măsuri urgente de către autorităţi, dar şi aportul fermierilor, susţine ministrul Agriculturii, Adrian Oros, citat de Digi24. Adrian Oros îi încurajează pe fermieri să-şi continue activitatea, pentru că la toamnă e posibil să consumăm mai multe produse româneşti.

”I-am îndrumat pe toți cei care sunt sănătoși, să iasă la câmp, să iasă în ferme în acest an, chiar dacă va fi mai greu, și cu siguranță va fi mai greu, pentru că este și un an secetos. Fiecare palmă de pământ trebuie lucrată. S-ar putea ca în toamnă să consumăm mai multe produse de-ale noastre decât din produsele din import dacă criza se prelungește. Să ne asigurăm că producem la noi în țară măcar atât cât să asigurăm securitatea alimentară a românilor”, a subliniat ministrul Adrian Oros.

Șeful MADR a dat asigurări că nu ne vom confrunta cu o criză alimentară. Cu toate acestea, este evident faptul că transporturile se desfășoară cu dificultate, iar alimentele din import vor ajunge mult mai greu. Deși ne bazăm încă de pe acum pe producția internă, producătorii români stau cu marfa nevândută.

”Avem stocuri foarte mari la producătorii noștri de alimente. Și aici mă refer la legume, la carne de pui, la carne de vită, la lapte. Deci, deocamdată avem probleme cu stocurile, producătorii nu pot să-și vândă produsele pe care le au. De aceea noi am făcut un apel la toți actorii acestui lanț trofic: producători, procesatori, comercianți și consumatori, un apel la măsură, la înțelepciune în așa fel încât să trecem cu toții prin această criză”, a mai adăugat Adrian Oros.

Comments are closed.