Adrian Oros, fata in fata cu ciobanii! Ce le-a transmis ministrul oierilor

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a discutat astazi, la Sibiu, cu mai mulţi crescători de oi din zonă, in cadrul unei intalniri organizata de Asociația Profesională a Ciobanilor (APC). Alături de ministru se află secretarul de stat Emil-Florian Dumitru, secretarul de stat George SCARLAT și directorul general APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian PINTEA.

Ministrul a abordat cu fermierii propunerile înaintate de APC pentru îmbunătățirea situației actuale din zootehnie, mai exact despre Planul național de scrapie la oi și capre, sprijinul cuplat în zootehnie, acapararea terenurilor, angajarea zilierilor în ferme zootehnice, la stâne, amenajamente pastorale, despre legea vânătorii nr. 407/ 2006.

„Astăzi (joi n.r.) vreau să mă întâlnesc cu crescătorii de ovine din această zonă. Am venit la invitaţia lor. Sunt foarte multe probleme vechi şi noi. Noi trebuie să pregătim anul acesta Planul Naţional Strategic, cum gândim noi şi cum vrem să cheltuim banii care vor veni în următorii şapte ani de la Comisia Europeană pe Politica Agricolă Comună, de aceea vreau să am o discuţie foarte amănunţită cu fiecare asociaţie profesională, să vedem ce lucruri au funcţionat, care nu au funcţionat, cum putem îmbunătăţi. Ştiu că sunt foarte multe nemulţumiri în sistem”, a declarat Oros, înainte de începerea discuţiilor cu fermierii.

Oierii cer, printre altele, eliberarea de certificate de origine la berbecii de reproducţie, cu test de paternitate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole