16 mai 2022 - 08:19

Adrian Oros, declaratii transante: ”PPA este raspandita de samsari”

Proiectul de ordin legat de creșterea suinelor nu este o noutate. فريق باريس سان جيرمان Singurele modificări făcute au tăiat avantajele samsarilor, de altfel „principalii vectori care răspândesc bolile în general, nu numai pesta porcină africană”, susține ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros.

El a confirmat că proiectul de ordin va rămâne pe site-ul Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), până când se va găsi „o formă cât mai apropiată, cât mai corectă şi în acelaşi timp acceptată”. كيف اعمل ايميل كونكر

„Când am venit la minister am găsit la ANSVSA acest ordin, exact în această formă, însă puţin mai restrictiv legat de circulaţia porcului şi acolo erau foarte avantajaţi samsarii. Am declarat şi declar în continuare că samsarii sunt principalii vectori care răspândesc bolile în general, nu numai pesta porcină africană”, a declarat recent Adrian Oros.

El a precizat că în anul 2017 când a apărut PPA în România, la Satu Mare, autorităţile trebuiau să ia unele măsuri care să oprească boala sau să o izoleze în diferite zone ale ţării, creşterea porcului să continue, iar „importurile să scadă, nu să crească”.

Comisia Europeană cerea să se facă un proiect de ordin privind biosecuritatea în ferme. Era vorba de restricţii de circulaţie, de norme de biosecuritate în funcţie de dimensionarea fermei”, a explicat Oros.

Pe de altă parte, ANSVSA asigură toţi crescători de porci fie pentru consum propriu, dar și din ferme, că își vor putea continua activitatea cu o singură condiție. كيف تلعب روليت

“Vor putea creşte porci în România, cu respectarea măsurilor de biosecuritate specifice formei de organizare” se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.