13 mai 2021 - 06:27

Adrian Oros avertizeaza: Produsele alimentare s-ar putea scumpi

Produsele alimentare, precum și alte produse finite, s-ar putea scumpi! Avertizarea vine din partea ministrului Agriculturii, Adrian Oros, care a vizitat vineri, 21 februarie, platforma combinatului Azomureș, de la Târgu Mureș.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a vizitat la Târgu Mureș cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România. Pentru prima dată în istoria sa, Azomureș a înregistrat anul trecut pierderi ca urmare a efectelor Ordonanței 114/2018.

Ministrul a spus că dacă nici Ordonanța 1/2020 nu va reuși să elimine aceste efecte negative, în mod special în domeniul agriculturii, vom asista în următoarele luni la fenomenul de creștere a importurilor de îngrășăminte și implicit la o creștere a costurilor pentru fermieri, care se vor reflecta apoi în prețurile produselor alimentare.

“Efectele dezastruoase ale Ordonanței 114 se resimt puternic în industria producatoare de îngrășăminte! Am avut astăzi întâlniri cu echipa de management a combinatului AZOMUREȘ pentru a găsi împreună soluții la aceste probleme. De asemenea, ne-am axat pe modul în care combinatul poate furniza în campania de primăvară îngrășămintele pentru agricultură necesare fermierilor din România.” a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros.