Adrian Oros a preluat oficial mandatul de ministru al Agriculturii

Adrian Oros a preluat oficial, mandatul de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul MADR. Evenimentul a avut loc la o zi după preluarea mandatului de la fostul ministru Petre Daea, în spatele ușilor închise, presa neavând acces la discuţiile celor doi oficiali.

La eveniment a participat și noul prim-ministru al României, Ludovic Orban, însă nu și fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea.

Premierul a vorbit despre starea actuală a sectorului agricol românesc, dar și despre direcțiile pe care le propune noul Guvern în acest domeniu. Astfel, Orban a precizat că procentul din PIB reprezentat de acest sector este de 4,8%, mult prea puțin, ținând cont de faptul că România este una din țările cu cel mai mare potențial agricol.

Întrebat despre soarta ANSVSA, instituție aflată direct în subordinea sa, Orban a precizat că se impune o schimbare a conducerii. “Șeful ANSVSA are zilele numărate. Derulăm o procedură pentru a găsi un candidat serios, care să poată prelua atribuțiile din fruntea instituției.” Mai mult, Orban a avut cuvinte grele de spus cu privire la modul în care fostul Guvern a gestionat situația pestei porcine africane, spunând că aceasta a fost tratată “în mod criminal”.

Adrian Oros a reiterat punctul său de vedere cu programele de sprijin aflate în desfășurare. Potrivit acestuia, toate programele care sunt în derulare în prezent, vor fi continuate și în mandatul său, iar acolo unde acestea nu sunt productive, vor fi înlocuite cu alternative mai bune.

 

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole