25 mai 2022 - 01:35

VIDEO Adrian Costin a lăsat viața de bancher pentru cea de fermier, iar fiul îi calcă pe urme

Familia Costin, din localitatea Chiraleu, județul Bihor, au fost recent gazdele realizatorului AGRO TV Ovidiu Ghinea. Iubitori de animale, Adrian Costin, împreună cu fiul său Raul, trăiesc zi de zi viața de fermier, deși nu au făcut asta dintotdeauna.

Adrian Costin este fost ofițer de credite într-o bancă comercială, fiind de asemenea și sportiv de performanță, cu peste 20 de ani de experiență în judo. Raul a moștenit, de asemenea, calitățile de sportiv ale tatălui său, fiind multiplu medaliat la campionatele naționale de judo. Cei doi, împreună cu restul familiei, iubesc animalele și au făcut din asta nu doar o pasiune, ci și un business.

Familia Costin crește în prezent atât cai, cât și vaci de carne din rasa Charolaise. Deși au încercat la început mai multe rase autohtone, cum ar fi Bălțata Românească sau Brună de Maramureș, au ales să se concentreze pe Charolaise, despre care spun că este cea mai performantă rasă din cadrul bovinelor de carne și valorifică extrem de bine pășunile de șes și de deal. ”Stau 7-8 luni pe an pe pășune, unde au nevoie de un singur om sau nici atât, dacă există posibilitatea unui gard electric, iar cât stau în fermă este nevoie de un singur om la un efectiv de 100 de capete”, a precizat Adrian Costin pentru AGRO TV.

Fermierul recunoaște însă că business-ul merge din ce în ce mai greu, pentru că pe piața din România nu există mare căutare pentru astfel de produse premium. ”Dezvoltând această activitate în România, se pare că va deveni un hobby, pentru că business nu va deveni în niciun caz, având în vedere nivelul subvențiilor și facilitățile pe care ni le acordă statul român”, a mai spus fermierul bihorean.

În ceea ce privește partea de cabaline, tânărul Raul are planuri mari pentru viitor. Acesta urmează în prezent cursuri de călărie la centrul din Oradea și vrea ca pe viitor să ajungă la performanțe sportive în acest domeniu. De asemenea, vrea să transforme această latură a sa și într-un business, prin înființarea propriului centru de echitație.

Mai multe detalii vă lăsăm să aflați chiar de la membri familiei Costin, urmărind materialul video înregistrat de echipa AGRO TV chiar în ferma lor din Chiraleu, județul Bihor.

Familia Costin din localitatea Chiraleu, Bihor, iubește animalele!

Publicată de AGRO TV pe Miercuri, 23 iunie 2021

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.